Näin törkeitä isoäidit todellisuudessa puhuvat – ei herkimmille!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nuoria kehotetaan kunnioittamaan vanhempia ihmisiä, olemaan heille avuksi, kuuntelemaan ja olemaan heille kohteliaita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vanhemmat ihmiset antaisivat välttämättä sitä samaa kunnioitusta nuorille takaisin.

Vanhuksilla elämänkokemuksen tuoma viisaus saattaa aiheuttaa myös sen, että heitä ei enää kiinnosta, mitä muut ovat heistä mieltä. Buzzfeed kysyi lukijoiltaan, mitkä ovat törkeimpiä asioita, joita isoäidit ovat heille kertoneet, ja kasasi niistä parhaimmat.

1. Isoäiti otti tarhakuvani ja sanoi: ”Tämän kuvan avulla olen tavannut ajaa rottia tiehensä”.

2. Kun vanhempi sisareni kertoi odottavansa lasta ilman miestä, isoäitini katsoi minua ja sanoi: ”Ajattelimme aina sinun ajautuvan tuollaiseen tilanteeseen”.

3. Kiitospäivänä isoäitini sanoi minulle: ”Jos isäsi olisi ollut ensimmäinen lapseni, olisi hänen jälkeensä tajunnut aina nielaista sperman”.

4. Veljeni kertoi isoäidille, että hän on homoseksuaalinen. Tähän isoäiti vastasi: ”Arvasinkin, että et tule kelpaamaan naisille”.

5. Lakkasin kynsiäni punaisella kynsilakalla, johon isoäiti kommentoi: ”Kivan sävyinen huoranpunainen kynsilakka”.

6. Kun tapasin poikaystäväni perheen ensimmäistä kertaa, miehen isoäiti tuli halaamaan minua kun olimme lähdössä. Hän kertoi minulle, että oli mukavaa tavata, mihin vastasin olevani iloinen saadessani heidän hyväksyntänsä. Tähän miehen isoäiti vastasi: ”Voi ei kultaseni. Se, että pidämme sinusta ei tarkoita sitä, että saisit hyväksyntämme”.

7. Soitin perheelleni pianoa viisivuotiaana. Kaikki muut taputtivat esitykselleni paitsi isoäitini. Kysyin isoäidiltäni, että miksi hän ei taputtanut, johon hän vastasi: ”Taputan vain jos esitys on hyvä”.

8. Sain jouluna isoäidiltäni joulukortin, jossa luki: ”Ehkä ensi vuonna teet meistä ylpeitä”.

9. Kerroin isoäidilleni, että kissani nukkuu aina jalkojeni välissä. Tähän isoäitini tokaisi, että sen lähemmäksi en koskaan tulekaan pääsemään mirriä.

10. Halusin olla seitsemänvuotiaana astronautti, joten piirsin paperille kuvan haaveammatistani. Näytin sen isoäidilleni, joka kommentoi kiroillen ammatin olevan todella typerä.

11. isoäitini sanoi: ”Olen aina pitänyt Natalie-nimeä valkoisen roskasakin nimenä”. Nimeni on Natalie.

12. Sanoin isoäidilleni, että minulla on kuuma. Hän kommentoi: ”Sinun olisi parasta alkaa käymään kirkossa, sillä helvetissä on vielä paljon kuumempi”.

13. Toin 19-vuotiaana poikaystäväni näytille kotiin. Isoäitini aloitti keskustelun: ”No niin Ben, näen, että pidät lihavista tytöistä”.

14. Suihkutin itseeni hajuvettä, jonka jälkeen isoäitini kommentoi: ”Haiset aivan p**kalta”.

15. Isoäitini kommentoi uutta nenälävistystäni: ”Sinä oli aiemmin suosikkini lapsenlapsista”.

16. Isoäitini kertoi toivovansa, että hän kuolee aiemmin kuin minä menen naimisiin, että hänen ei tarvitsisi osallistua minun maallikkohäihini.

17. Kerroin isoäidille ärsyyntyneenä, että kaikki ystväväni menevät naimisiin. Tähän isoäiti vastasi: ”Kaikki minun ystäväni kuolevat”.

18. Yliopistossa opiskellessani pyysin isoäitiä opettamaan minulle miten kudotaan. Isoäiti kommentoi uutta kiinnostustani kutomiseen: ”Kutominen on sinulle varmasti hyvää puuhaa, kun et pysty silloin syömään samalla”.

19. Isoäiti tarjosi veljelleni paperipussia, jonka veljeni voisi laittaa uuden tyttöystävänsä päähän.

20. Isoäitini kysyi minulta, että olenko pudottanut painoani, mihin vastasin kieltävästi. Isoäiti pahoitteli, sillä oli luullut minua siskokseni.