Pilaantuneen viinin voi pelastaa helpolla niksillä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haluaisi nautiskella lasillisen viiniä pitkän työpäivän päätteeksi tai hyvän aterian kyljessä. Jäljelle jäävä juoma alkaa kuitenkin harmittamaan nopean pilaantumisen vuoksi, minkä takia viinipulloa harvemmin avataankaan ellei tarkoitus ole tuhota koko sisältöä yhdeltä istumalta.

Reactions on julkaissut helpon niksin siihen, miten pilaantuneen viinin saa kuitenkin nopeasti pelastettua. Viinin sekaan pudotetaan hyvin puhdistettu kolikko, jonka metallit vievät hetkessä pilaantuneen viinin etikkamaisen maun ja kitkerän tuoksun mennessään. Sama niksi toimii videon mukaan myös hopealusikan avulla. Lusikka ja kolikko voidaan poistaa lasista pienen sekoittamisen jälkeen ennen viinin nauttimista.

Viinin pilaantumisesta puhuttaessa on kyse yleensä viinin hapettumisesta. Korkkivikaisessa pullossa viini voi olla hapettunut jo ennen pullon avaamista. Viini hapettuu myös nopeasti avaamisen jälkeen jääkaapissa joutuessaan kosketuksiin hapen kanssa. Viinin hapettuminen ei kuitenkaan tee viinistä myrkyllistä vaan vaikuttaa pelkästään sen makuun ja hajuun.

Hapettunutta viiniä voi juoda niin kauan kuin se maistuu juojan mielestä hyvältä. Tämän vuoksi viinin maun ja tuoksun pelastaminen tämän yksinkertaisen niksin avulla auttaa hitaita siemailijoita nauttimaan viinipullollisestaan pidempään.