Tutkimus: Tatuoidut naiset ovat muita itsevarmempia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuoreen tutkimuksen mukaan runsaasti tatuointeja ottavilla naisilla on kanssasisariaan parempi itsetunto. Samassa tutkimuksessa osoitettiin, että heistä suurin osa on aiemmin kärsinyt itsetuhoisista ajatuksista ja masennuksesta ennen ihonsa koristamista mustekuvilla. Tatuoinnit ovat osa voimaantumista.

Yhdysvaltojen Teksasin teknillisen yliopiston suorittamassa tutkimuksessa kävi ilmi, että mikäli naisella oli vartalossaan yli neljä tatuointia, osoittautui hän muita tutkimusryhmän naisia itsevarmemmaksi. Runsaasti tatuoiduilla naisilla saattoi kuitenkin olla historiassaan itsemurhayrityksiä. Mitä enemmän naisilla oli tatuointeja ihollaan, sitä vähemmän masennus ja itsetuhoisuus oli lisääntynyt ajan kanssa. Päin vastoin.

– Tatuoinnit ovat lisänneet naisten tietoisuutta heidän vartaloistaan. He eivät kärsi tiedotusvälineiden hyperseksuaalisesta naiskuvasta, jota esimerkiksi kosmetiikkateollisuus ja plastiikkakirurgia ihannoivat. He ovat kääntäneet tatuointinsa osaksi voimaantumista, tutkimusjohtaja Jerome Koch kommentoi Your Tango -julkaisulle.

Tatuointeja käytetään usein elämän merkkipaalujen symboleina ja osoituksena selviytymisestä. Ne kuvastavat elämän tärkeitä elementtejä tai niiden puuttumista. Tutkimus puoltaa ajatusta, jonka mukaan tatuoinnit toimivat jopa selviytymiskeinoina voimaa antaen.