Aikuisten värityskirjat saattavat meditaation kaltaiseen tilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Markkinoilla myytävät aikuisten värityskirjat ovat suosittuja. Ajanvietteeksi tarkoitetut tehtäväopukset ovat auttaneet useita ihmisiä löytämään omaa aikaa uudenlaisella tavalla. Värityskirjaa värittäessä keskittyy onnistuneesti yhteen asiaan.

Higher Perspective -sivusto ynnää nyt seitsemän hyvää syytä uppoutua värityskirjojen maailmaan. Ensinnäkin väritystehtävien avulla voi keskittyä ja rauhottua kiireisen päivän jälkeen. Kun kiinnittää hetkellisesti huomion ainoastaan yhteen asiaan, on sen jälkeen helpompi jakaa huomiota myös muualle.

Värittäminen vapauttaa meissä asuvan luovuuden ja opettaa uudenlaisia ongelmanratkaisutaitoja. Värityskirjojen kuvien koristeleminen saa aivot meditaation kaltaiseen tilaan. Kaiken lisäksi värityskirjan voi näppärästi ottaa mukaan junaan, lentokoneeseen tai vaikkapa kahvitauolle työpaikalle.

Kauniita kuvia värittäessä vapauttaa huomaamattaan negatiivisia ajatuksia pois. Samalla stressi ja ahdistuneisuus vähenee. Toisin sanoen, vaikka aikuisten värityskirjat kuulostavat monen mielestä rahastamiselta ja humpuukilta, on niiden askartelemisella todettu olevan suurta hyötyä ihmisten hyvinvoinnille.