Bitcoinin kehittäjän henkilöllisyys paljastui?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Digivaluutta Bitcoinin luoja on kartellut julkisuutta vuosien ajan, esiintyen ainoastaan peitenimellä Satoshi Nakamoto. Nyt Gizmodo ja Wired -sivustot väittävät kuitenkin selvittäneensä valuutan kehittelijän henkilöllisyyden.

Sivustojen raporttien mukaa digivaluutan kehittelivät todennäköisesi Sydneyssä asuva australialainen liikemies Craig Steven Wright ja edesmennyt amerikkalainen Dave Kleiman.

Tähän viittaavat Gizmodon ja Wiredin kuluneiden kuukausien aikana haltuun saamat asiakirjat, anonyymit vihjeet ja kahdekeskiset keskustelut Wrightin liikekumppanien kanssa.

Viranomaiset ovat sittemmin ratsanneet Craig Wrightin kodin. Buzzfeedin mukaan asialla ei ollut Australian poliisi, vaan maan verohallinto. Australian verohallinto ATO:n edustaja ei kuitenkaan toistaiseksi kommentoinut tapausta.