Helpot vinkit! Näin ihosi kestää paremmin talvipakkaset

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talvipakkaset muuttavat ulko- ja sisäilman kylmäksi ja kuivaksi, mistä johtuen monet voivat nähdä ihossaan muutoksia ja kärsiä kuivemmasta ihosta talvisin. New Yorkissa työskentelevä ihotautilääkäri Anne Chapas antoi Fox News -uutisten haastattelussa vinkkejä, joiden avulla omasta ihostaan voi pitää talvellakin hyvää huolta.

Iho on ihmisten suurin elin ja vastustuskyvyn kannalta myös todella tärkeä, minkä vuoksi ihon hyvästä kunnosta huolehtiminen kannattaa muistaa. Kylmän ja kuivan ilman lisäksi ihmiset käyttävät lämmityslaitteita ja laittavat pattereihin lisää tehoa, mikä kuivattaa ilmaa entisestään ja voi tuoda mukanaan erilaisia iho-ongelmia.

Ihon kosteuttaminen talvella on tärkeää. Chapas neuvoo ottamaan talvella lyhyempiä suihkuja ja kosteuttamaan sen jälkeen rasvan tai kosteusvoiteen avulla ihonsa mahdollisimman nopeasti. Kasvoihin laitettavassa kosteusvoiteessa tulisi talvellakin olla aurinkosuoja. Lääkäri kehottaa ihmisiä pitämään ihionhoitotuotteet hammasharjan lähettyvillä, koska se voi auttaa ihmisiä muistamaan niiden päivittäisen käyttämisen paremmin.