Opettaja söi vahingossa kannabiskakkuja – joutui sairaalaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hamppua on käytetty lääkintä- ja hyötytarkoituksessa muinaisista ajoista saakka. Hampusta saatavia ainesosia voi käyttää myös ruoanlaitossa. Eniten kasvista leivotaan erilaisia keksejä ja kakkuja.

Nyt Yhdysvaltojen Detroitissa asuva peruskoulun opettaja luuli saaneensa ruokamyrkytyksen syötyään opettajanhuoneessa tarjoiltuja kannabiskakkuja. Spring Millsin peruskoulussa työskentelevä opettaja oli tullut kannabiskaukuista niin huonovointiseksi, että hänet oli toimitettu sairaalaan. Sairaalassa selvisi, että hänen elimistössään oli kannabista.

Seuraavana päivänä koululle tulleet poliisit saivat tietää, että myös kaksi muuta opettajaa olivat syöneet kannabiskakkuja. He eivät kuitenkaan tulleet huonovointisiksi. Leivonnaisten tekijää ei tiedetä, ja henkilökunta arvelee tapausta vahingoksi, Huffington Post uutisoi.

Hamppu on monipuolinen viljelykasvi, joka voidaan jalostaa lääkeaineeksi, ravinnoksi, päihteeksi ja teollisuuden materiaaliksi. Kuten kaikilla päihteiksi luokiteltavilla aineilla, on myös hampusta saatavan kannabiksen käytöllä haittavaikutuksia esimerkiksi suun kautta nautittuna.