Miehen kesämökillä 87 000 oluttölkkiä ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oluen ystävät haluavat maistella mahdollisimman laaja-alaisesti erilaisia panimotuotteita. He saattavat matkustaa maailman ympäri kultajuomaa nautiskelemassa. Olutfani Jeff Lebo keräilee oluttölkkejä, ja niitä on kertynyt miehelle jo 87.000 kappaletta.

Yhdysvaltalainen Jeff Lebo on täyttänyt York Havenissa sijaistevan kesäasuntonsa oluttölkeillä. Mies on keräillyt tölkkejä ympäri maailmaa peräti 40 vuoden ajan. Majatalonakin toimivassa mökissä on maailman suurin tölkkikokoelma ja sen arvo on reilusti yli miljoona euroa.

Jeff on vaihtanut tölkkejä esimerkiksi ruotsalaisen tölkkikeräilijän kanssa. Jeff Lebo kutsuu olutkokoelmaansa kätkevää mökkiä nimellä Brewhouse Mountain.

53-vuotias mies on täyttänyt rakennuksen jokaisen pinnan tölkeillä, ja kokoelman esillepano on kestänyt kaksi vuotta. Tölkkejä on tulossa lisää, hän paljastaa Barcroft TV:lle. Miehen kokoelmista löytyy muun muassa maailman ensimmäinen olutölkki vuodelta 1935.