Vaihdatko meikkisi tarpeeksi usein? Näin nopeasti ne pilaantuvat

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Naiset pitävät monista luottotuotteistaan viimeiseen asti kiinni, kun kyse on meikeistä. Näin ei kuitenkaan kannattaisi Woman’s Health -lehden mukaan tehdä. Newyorkilainen meikkitaiteilija Stacey Menzer paljasti, miten usein meikkituotteet pitäisi oikeasti vaihtaa uusiin.

1. Maskara

Maskarat kestävät kahdesta kolmeen kuukauteen. Ne kuivuvat ja pilaantuvat nopeasti, koska tuote on nestemäinen, ja pullo kerää sekä kuivattavaa ilmaa että bakteereja jokaisen avaamiskerran yhteydessä. Tuotetta voi käyttää siihen asti, kunnes se kuivuu, mutta tuotteen tuoksun muuttuessa se kannattaa vaihtaa heti uuteen.

2. Meikkipuuteri, huulikiilto, nestemäinen silmänrajausväri

Nämä tuotteet kestävät puolesta vuodesta vuoteen. Ihmisillä on tapana roikkua vanhoissa purkeissaan kiinni loppuun saakka, mutta tuotteen käyttöiän loppuessa se kannattaa vaihtaa uuteen. Jos tuotteet alkavat haista, niiden koostumus muuttuu tai ainesosat alkavat erottumaan toisistaan, tuote tulee heittää roskiin.

3. Meikkivoide

Meikkivoide kestää kahdeksasta kuukaudesta vuoteen. Viimeistään vuoden kuluttua tuote kannattaa vaihtaa uuteen, sillä se kerää pakkauksen sisälle bakteereja. Meikkivoide tulee heittää jo aiemmin pois jos sen koostumus alkaa muuttumaan tai ainesosat erottuvat näkyvästi.

4. Vaahtomaiset poskipunat, luomivärit ja aurinkopuuterit

Vaahtomaiset tuotteet kestävät noin vuoden. Jos tuote alkaa kovettumaan tai koostumus muuttuu rakeiseksi, se kannattaa heittää surutta pois jo aiemmin.

5. Peitepuikko

Peitepuikot kestävät noin kaksi vuotta. Kun tuote alkaa haisemaan tai ei enää levity kunnolla, sen voi vaihtaa jo aiemmin uuteen.

6. Huulipunat, puuterimaiset luomivärit, aurinkopuuterit ja poskipunat

Puuterimaiset tuotteet ja huulipunat säilyvät kolme vuotta. Tuotteen vanhaksi meneminen näkyy yleensä ensimmäisenä koostumuksessa ja siinä, että tuote ei enää irrota pigmenttejä samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tämän vuoksi lopputulos ei ole enää hyvä eikä tuote toimi tai pysy iholla niin kuin sen pitäisi.