Tutkimus: Karismaattiset ihmiset muita nopeampia reagoimaan

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jotkut ihmiset ovat luonnostaan muiden silmissä karismaattisempia kuin jotkut toiset. Huffington Post kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan ihmisen karismaattisuus on paljolti kiinni siitä, miten nopea ajattelija ja reagoija kyseinen henkilö on.

Moni voi ajatella karismaattisuuden johtuvan ulkonäöstä, itsevarmuudesta, asemasta tai vaikkapa tyylistä, mutta uuden tutkimuksen mukaan ne eivät vaikutakaan niin paljon ihmisen karismaattisuuteen kuin se, miten nopea henkilö on ajattelemaan. Sanavalmis ja nopeasti vastaukset löytävä henkilö oli muiden silmissä karismaattinen, Huffington Post uutisoi.

Queenslandin yliopistossa suoritetun tutkimuksen mukaan nopeiten kokeissa erilaisiin testeihin vastanneet vaikuttivat muiden mielestä ulospäin karismaattisilta ihmisiltä. Kokeessa ei mitattu älykkyyttä tai tarkastettu oikeita vastauksia, joten nopeus ei kertonut siitä olivatko he oikeassa. Jokin nopeissa ajattelijoissa kuitenkin aiheutti sen, että he näyttäytyivät muiden silmissä karismaattisilta.