Tutkimus: Kiroilevilla ihmisillä muita laajempi sanavarasto

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin Staffordshiressa Keelyn yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa kävi ilmi, että kiroilevat ihmiset ovat itsevarmempia ja stressittömämpiä. Nyt Bustle-sivusto kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan paljon kiroilevilla henkilöillä on myös laajempi sanavarasto.

Massachusettsin ja Maristin yliopistot tekivät yhdessä tutkimuksen, jossa he halusivat tutkia kertooko ihmisen kiroileminen jotain hänen älykkyydestään. Tutkimukseen osallistuneiden piti aluksi nimetä minuutin aikana niin monta kirosanaa kuin he suinkin vain pystyivät.

Tämän jälkeen heidän tuli nimetä tietyllä kirjaimella alkavia eläimiä ja muita eri kategorian sanoja annetun aikarajan puitteissa. Tutkimuksesta kävi ilmi, että säännöllisesti kirjoilevilla ihmisillä on laajempi sanavarasto ja he ovat sanavalmiimpia kuin ne, jotka eivät käyttäneet kirosanoja päivittäin.

Sanotaan, että kirosanojen käyttäminen kertoo sanavaraston köyhyydestä, mutta ilmeisesti kirosanoja käyttävät ovat todella sanavalmiita ja vain päättävät käyttää voimakkaita kirosanoja puheessaan.