LVI-yrityksen auto päätyi ISISin käyttöön – nettiraivo repesi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa levisi taannoin kuva, joka esittää Daesh-terroristijärjestön, eli ISISin, käytössä olevaa autoa. Erikoisena yksityiskohtana auton sivua koristi Yhdysvaltojen Teksasista kotoisin olevan LVI-yrityksen, Mark-1 Plumbingin logo ja puhelinnumero.

Kuvan levitessä verkossa Mark-1 Plumbing -yrityksen omistaja alkoi saamaan vihaisia yhteydenottoja ja jopa tappouhkauksia. Yritys joutui sulkemaan ovensa seitsemäksi vuorokaudeksi. Nyt Mark-1 Plumbing on aloittanut oikeustoimet tahoa kohtaan, jonka kautta yritykselle kuulunut auto päättyi ISISin käyttöön.

Scribd-sivulla jaettujen oikeuden pöytäkirjojen mukaan LVI-yrityksen työntekijä yritti irrottaa siirtokuvaa auton kyljestä ennen ajoneuvon myyntiin asettamista. Ajoneuvon eteenpäin myyneen Ford-autokaupan työntekijä kuitenkin pelkäsi maalipinnan kärsivän, ja lupasi hoitaa tarran irrottamisen ennen auton siirtymistä uudelle omistajalle.

Auto huutokaupattiin turkkilaiselle ostajalle, ja LVI-yrityksen tarra pysyi ajoneuvon sivussa sen päätyessä lopulta jihadistien käyttöön. Mark-1 Plumbingin omistaja Mark Oberhotzer kertoo verkossa levinneen kuvan pilanneen hänen elämänsä ja yrityksensä. Mies vaatii nyt oikeudessa Autonation Ford Gulf Freeway -autokauopalta yhteensä miljoonan dollarin korvauksia.