Mies väitti löytänensä ateriasta rotan – McDonald’s haastoi oikeuteen

Ohhoh! · Annika Kela

McDonald’s-pikaruokaravintolassa asioinut asiakas on joutunut ongelmiin epäonnistuneen huijauksensa takia. Mies nimittäin väitti, että hänen ateriastaan oli löytynyt rotta. Ruokailija oli ottanut kuvan hampurilaispihvistään, josta pilkisti esiin irtonainen jyrsijän pää.

Sen sijaan, että mies olisi julkaissut kuvan ateriastaan netissä, oli hän vienyt sen näytille ravintolaan. Asiakas vaati ravintolalta rahaa tai muuten hän julkaisisi kuvan netissä. Koska McDonald’s ei suostunut kiristykseen, päivitti mies oksettavan kuvan jyrsijästä nettiin.

Julkaisemisen jälkeen kuva lähti leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin ja pian siitä tuli kansainvälinen kohu. McDonald’s käynnisti asiasta tutkinnan, jossa selvisi, että kyseessä oli huijaus. Rotan pää oli lisätty annokseen vasta jälkikäteen.

Tutkijoiden mukaan ei ole mahdollista, että jauhelihapihvin sisällä olisi suuri karvainen ja viiksekäs rotan pää ilman, että sitä olisi huomattu jossain vaiheessa valmistus- tai paistamisprosessia. Kohun takia McDonald’s-ravintola menetti asiakkaita ja nyt yritys uhkaa haastaa meksikolaismiehen oikeuteen huijauksesta.