Näin sipsipussin jämät pelastetaan ilman pussinsulkijaa

Ruoka · Terhi Piiroinen

Karkkipussit, pähkinäpussit ja sipsipussit ovat nykyisin isokokoisia säkkejä, joista riittää koko perheelle mässättävää illan ajaksi. Harvoin pussia tulee syötyä kerralla loppuun. Nyt esitellään vinkki suuaukon sulkemiseen.

Pure Wow -sivusto on julkaissut videon, jolla opetetaan vajaan pussin sulkeminen erillisen taittelumekanismin avulla. Tällöin ei tarvitse pussinsulkijaa, ja pakkauksessa olevat tuotteet pysyvät parempina suljetun suuaukon uumenissa. Esimerkissä käytetään sipsipussia.

Laittele pussin suuaukko ensin kolmeen kertaan ja käännä sen jälkeen kulmat taitoksen sisään. Videolla näytetään esimerkkiä taittelutyylistä, ja sitä voi soveltaa liki kaikkiin muovipusseihin aina pakastevihannesten pakkauksesta perunapussiin. Kätevää, eikö?