Viimeinkin! Intia kieltämässä turistien elefanttiratsastukset

Viihdeuutiset · Annika Kela

Intian korkein oikeus on ottanut käsiteltäväkseen adressin, jolla halutaan kieltää turisteille tarkoitetut elefanttikierrokset Goassa ja Rajasthanissa. Kieltoa on perusteltu sillä, että monet turistibisneksessä raatavista elefanteista elävät kauhistuttavissa oloissa eikä niiden hyvinvoinnista pidetä huolta.

Times of India -lehden mukaan adressin on laatinut Wildlife Rescue and Rehabilitation Centre -eläintensuojeluorganisaation työntekijät ja eläinasiantuntijat. Asiakirjojen mukaan 130 työelefantista vain 50 asuu Elephant Village -eläinpuistossa kunnollisen eläintenhoidon piirissä.

Elefanteista 80 asuu yksityisten ihmisten kodeissa vailla kunnollista ravintoa, hoitoa ja huolenpitoa. Monet näistä elefanteista kärsivät jatkuvista kivuista ja vaivoista läpi elämänsä. Niinpä asiantuntijoiden mukaan inhimillinen ja vastuullinen päätös olisi lopettaa elefanttikierrokset kokonaan, sillä niitä ei voida valvoa tarpeeksi hyvin.

Eläinrakkaat ihmiset ympäri maailmaa toivovat, että korkeimman oikeuden päätös on se, että tulevaisuudessa elefanttikierrokset ovat laittomia ja elefanttien kärsimys saataisiin päätökseen ainakin Intiassa.