Internetin vihatuin mies osti Wu-Tang Clanin superharvinaisen levyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiphop-kokoonpano Wu-Tang Clan nauhoitti taannoin Once Upon a Time in Shaolin -albumin, jota julkaistiin vain yksi kappale. Levy huutokaupattiin keräilijälle kahden miljoonan dollarin hintaan, mutta ostajan nimeä ei paljastettu julkisuuteen.

Nyt Bloomberg-lehti on paljastanut, kenelle maailman kalleimmaksi nimetty levy päätyi. Kyseessä on Turing Pharmaceuticals -yhtiön toimitusjohtaja Martin Shkreli. Mies nousi syyskuussa otsikoihin ostettuaan AIDS-hoidossa käytetyn lääkkeen patentin, ja nosti sen hintaa kkertaheitolla 5.000 prosentilla. Shkreli nousi silmänräpäyksessä yhdeksi internetin vihatuimmista miehistä.

Wu-Tang Clan lähetti Bloomberg-lehdelle tiedotteen, jonka mukaan kaupat tehtiin jo toukokuussa, ennen kuin Martin Shkreli osti AIDS-lääkkeen patentin. Wu-Tangiin kuuluva RZA kertoo yhtyeen lahjoittavan osan levyn myyntituloista hyväntekeväisyyteen.

Martin Shkreli ei ole Bloomberg-lehden mukaan vielä kuunnellut itse ostamaansa Once Upon a Time in Shaolin -levyä. Wu-Tang tarjosi miehelle mahdollisuutta kuunnella levyä ennen ostopäätöstä, mutta mies lähetti työntekijän tekemään sen puolestaan. Shkreli kertoi Youtubessa, ettei hänen suunnitelmissaan ole julkaista levyä internetissä.

– Miksi maksaisin miljoonia dollareita levystä, jos antaisin kaikkien kuunnella sitä ilmaiseksi?, Martin Shkreli ihmetteli.