Liian lihavia lentoemänniksi – lentoyhtiö irtisanoo 130 työntekijää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Air India -lentoyhtiö aikoo irtisanoa 130 lentohenkilökuntaan kuuluvaa työntekijäänsä, koska he eivät sovi yhtiön painorajoituksiin. Lentoyhtiön mielestä hoikka ulkonäkö on ilmeisesti tärkeämpää kuin muut ammattiin tarvittavat tiedot ja taidot.

Viime vuonna Air India otti puhutteluun 600 työntekijäänsä, jotka olivat laiminlyöneet yhtiön määräyksiä painoindekseihin liittyen. Heille jaettiin ohjeita ruokavalion muuttamisesta ja kuntoilun lisäämisestä. Valitettavasti 130 epäonnistui laihdutusyrityksessä ja heidät tullaan irtisanomaan. Yhtiössä työskentelee yhteensä 3.500 ihmistä, Thrillist uutisoi.

Lentokoneen matkustamohenkilökunta vastaa matkustajien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Vielä 1950-luvulla lentoemännät olivat seksisymboleita, ja heille oli kiellettyä tulla raskaaksi tai astua avioliittoon. Nykyisin myös miehet voivat työskennellä lentokoneen matkustamossa stuertteina.