Viranomaiset sulkivat kaupan – saudikauppias myi väärennettyä kamelin virtsaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Terveysviranomaiset ovat sulkeneet Al Qunfudhahissa sijaitsevan kaupan petosepäilyn vuoksi. Saudiarabialaisesta kaupasta on takavarikoitu 70 pulloa kamelin virtsaa, sillä viranomaiset epäilevät, että pulloissa on kamelin virtsan sijaan kauppiaan omaa virtsaa.

Mikäli epäilys osoittautuu todeksi, saattaa saudikauppias menettää lupansa myymälän pitämiseen pysyvästi. Kamelin virtsan juominen on muslimimaissa yleistä. Monet muslimeista juovat kamelin maitoa tai virtsaa, sillä muslimien pyhäkirja Hadith ohjeistaa ihmisiä hoitamaan sillä sairauksiaan.

Muslimiprofeetan mukaan kamelin maito ja virtsa toimivat lääkkeenä. Sen sijaan, että saudikauppias olisi myynyt ehtaa tavaraa, epäillään hänen täyttäneen pulloja omalla virtsallaan. WHO-maailman terveysorganisaation tutkijoiden mukaan kamelin virtsan juominen on erittäin epäterveellistä ja se voi johtaa vakavaan sairastumiseen. Varoituksista huolimatta monet muslimit kuitenkin edelleen käyttävät sitä itsensä ja perheenjäsentensä lääkitsemiseen.