Nyt se tapahtui! Lentokoneet eivät voi laskeutua Pekingiin saasteiden takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikkoina tilanne Kiinan Pekingissä on pahentunut päivä päivältä, ja pari viikkoa sitten alueelle annettiin ensimmäisen kerran punainen saastehälytys, joka on vakavin mahdollinen. Sittemmin tilanne on kuitenkin vain pahentunut, kun saastepilvi on kasvanut.

Eilen Pekingissä koettiin tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa tilanne, jossa saastepilven aiheuttama näkyvyyden heikentyminen on johtanut lentojen peruuntumiseen. Saasteita on nimittäin juuri tällä hetkellä ilmassa niin paljon, että miniminäkyvyys lentokentällä ei enää riitä lentokoneiden laskeutumiseen.

Splash Newsin mukaan tänään on jouduttu perumaan jo yli kaksisataa lentoa kaupungin kansainväliselle lentokentälle. Tilanteen odotetaan hieman parantuvan iltapäivän aikana, sillä tänään vilkkaalle lentokentälle odotetaan yhteensä 554 lentoa. Saastepilvi on siis vaikeuttanut jo kymmenientuhansien ihmisten joulusuunnitelmia.

Splash
Splash
Splash
Splash