Kiwi-sovellus piinaa Facebookissa – älä klikkaa linkkiä!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt joulun aikaan valtava määrä kutsuja Kiwi-sovelluksen käyttäjäksi. Sovellus nimittäin kutsuu käyttäjän tietämättä ja lupaa kysymättä mukaan myös käyttäjän Facebook-kaverit. Staran tietojen mukaan yhdeltä käyttäjältä on lähtenyt samoille vastaanottajilla jopa kuusi erillistä kutsua.

Kutsuun ei kannata vastata ja sovellusta ladata, mikäli haluaa säilyttää sovun Facebook-kaverien kanssa. Sovelluksen jo ladanneiden käyttäjien kannattaa samasta syystä poistaa sovellus ensi tilassa. Varsinainen sovellus ei ole haitallinen, mutta sen käyttämä tapa kutsua muita käyttäjiksi muistuttaa viruksen leviämistapaa. Olennaista on, että sovellus ei pyydä lupaa kutsujen lähettämiseksi kaverilistalle.

Joidenkin tietojen mukaan Kiwi-sovelluksessa olisi vaarana, että siihen syötetyt Facebook-tunnukset voisivat päätyä vääriin käsiin. Asiasta ei ole vielä muuta kuin huhupuheita, mutta Facebookin salasana kannattaa vaihtaa ajoittain uuteen joka tapauksessa, joten Kiwi-sovelluksen poistamisen jälkeen voisi olla hyvä hetki vaihtaa jälleen salasana. Sovelluksen poistaminen onnistuu helposti Asetukset -> Yksityisyysasetukset -valikoista. Kutsujen virran voi niin ikään tyrehdyttää jokaisen kutsun vasemmasta laidasta avautuvasta valikosta.