Uskomaton video Suomesta: Lapset hyppivät bussin edessä ja heittivät kivillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lapsia ja lasten käyttäytymistä koskevissa keskusteluissa moni suomalainen aikuinen usein kiistää, että heidän oma jälkikasvunsa voisi syyllistyä odottamattoman typeriin tekoihin. Tällaiseksi teoksi voisi nimetä esimerkiksi linja-auton edessä hyppimisen ja linja-auton kivittämisen.

Facebook
Facebook

Helsingissä kuvattiin eilen linja-automatkustajan toimesta video, joka ei jätä juuri arvailun varaa. Siltamäen ala-asteen koulun luona Siltakyläntiellä kuvatulla videolla nähdään miten joukko ala-asteikäisiä lapsia estää linja-auton etenemisen hyppimällä bussin edessä.

Kaiken lisäksi bussin päästessä viimein liikkeelle joukossa mukana ollut pikkupoika heittää linja-autoa ilmeisesti kivellä ikkunaan. Nyt verkossa peräänkuulutetaan lasten vanhempia huomaamaan, miten typerästi oma jälkikasvu törttöilee kodin ulkopuolella. Lasten hyppiessä ajoradalla oli vaarana, että joku heistä jäisi auton alle.

Bussi 70, matkalla kohti Siltamäkeä.Video kuvattu Siltakyläntiellä, Siltamäen ala-asteen edessä.Nämä Suomen tulevaisuuden lupaukset häiriköivät bussia reilun minuutin ajan, video alkaa ns. "loppuhuipennuksesta". Muksut iältään, arviolta 7-10, hyppivät vuorotellen bussin eteen osoittelivat bussikuskia erinäisin, kansainvälisin käsielein, sekä harrastivat yleistä sekoilua ajoradalla. Bussikuski oli joulun kunniaksi sonnustautunut tonttulakkiin, saattoi provosoida muksuja, ehkei joulupukki käynyt eilen. Pistäkää jakoon, toivottavasti löytyisi lasten vanhemmat ja sitä kautta lapsille opetettaisiin, miltä näyttää suojatie ja tuleeko kävellä jalkakäytävällä vai ajoradalla? Mitä olisi käynyt, jos bussin takana olisi joku kiirepäissään vaihtanut kaistaa ja vauhdikkaasti ohittanut bussin, näkemättä bussin edessä spedeileviä lapsia.

Julkaissut Elias Haro 25. joulukuuta 2015