Tutkija: Mona Lisan alla piilossa toinen maalaus!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi Leonardo da Vincin kuuluisimmista maalauksista on paljastunut monikerroksiseksi teokseksi. Multispektraalisen kuvaustekniikan avulla maalauksesta on onnistuttu tuomaan esiin Mona Lisan alla olevat kerrokset.

Tutkijoiden hämmästykseksi vienosti hymyilevän Mona Lisan alla on maalaus toisesta naisesta. Tutkijat ovat spekuloineet, että taulussa esiintyvä hymyilevä nainen ei olekaan Lisa del Giocondo, vaan hänen muotokuvansa on piilossa päällimmäisen maalauksen alla.

Taideasiantuntija Pascal Cotten mukaan taulussa on paljon yksityiskohtia, jotka eivät erotu paljaalla silmällä. Tutkimukset ovat paljastaneet, että taulussa on yhteensä kolme kerrosta. Mona Lisa -maalauksen salaisuudet on paljastettu BBC:n dokumentissa Secrets of the Mona Lisa.