Pariskunta kloonasi rakkaan koiransa – maksoi pennusta 100.000 euroa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaisen pariskunnan perhe on kasvanut hiljattain uudella perheenjäsenellä. Erikoisen Laura Jacquesin ja Richard Remeden hankkimasta koiranpennusta tekee se, että pentu on pariskunnan edesmenneen Dylan-koiran klooni.

Chance on kloonattu Etelä-Koreassa sijaitsevassa Sooam Biotech -tutkimuslaitoksen laboratoriossa Dylanin DNA:n avulla. Laura ja Richard ovat kustantaneet kloonatusta koiranpennusta lähes 100.000 euroa.

Bokserin kloonaus suoritettiin siten, että Dylanin DNA:ta sisältävä hedelmöittynyt munasolu siirrettiin keinoemoon ja bokserinaaras lopulta synnytti kloonin keisarileikkauksessa. Daily Mail -lehden mukaan tutkimuslaitos on onnistunut Dylanin DNA:n avulla tekemään myös toisen kloonin, joka syntyy viikon kuluessa.

Pariskunta on ollut onnensa kukkuloilla saatuaan Dylanin takaisin elämäänsä. Sun on Sunday – sivuston mukaan Dylan menehtyi aivokasvaimeen. Laura ja Richard uskovat kloonauksen onnistuneen, sillä syntyneellä Chance-koiralla on samalainen väritys ja merkit kuin Dylanilla. Chace ei ole ensimmäinen kloonattu koiranpentu, sillä vuosien varrella Sooam Biotech on kloonannut noin 700 koiraa.