Varo mustaa jäätä! Näin siinä voi luistella

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkutalvi on liukasta aikaa, jolloin kolareita tapahtuu liikenteessä yleensä todella paljon. Lumella ajaminen pitkän tauon jälkeen voi tuntua yllättävän erilaiselta, mitä pahentaa tietenkin se, että tiet ovat monin paikoin jäässä. Nyt videolla nähdään, miten liukas maantie voikaan alkutalvesta olla.

YouTube-videolla nähdään, miten liukas ja arvaamaton musta jää voi olla. Jään ollessa läpinäkyvää kuski voi luulla, että tienpinta on kuiva vaikka se todellisuudessa olisikin kaikkea muuta. Kazakstanissa yhden autoilijan yllätti nainen, joka luisteli liukkaan maantien päällä viereisellä kaistalla.

Videolla näkyy, miten nainen luistelee vaivatta mustaa jäätä pitkin. Tien pintaan on lumen sulamisen ja pakkasen jäljiltä muodostunut paksu ja liukas jää, mitä pitkin pystyy kulkemaan myös luistimilla. Tällaisella tiellä autoilijan kannattaakin olla erityisen varovainen kääntymisen ja jarruttamisen suhteen.