Aretha Franklin sai Obamankin kyynelehtimään – vuoden huikein lauluesitys?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen parhaaksi laulajaksi aikoinaan valittu Aretha Franklin on tuttu muiden muassa klassikkokappaleistaan Think, I Never Loved a Man (The Way I Love You), Chain of Fools ja Say a Little Prayer. Franklinia pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista ja merkittävimmistä laulajista.

Eilen illalla Franklin esiintyi Yhdysvalloissa Kennedy Center Honors -tapahtumassa arvovaltaiselle yleisölle. Hän esitti kunnianosoituksen Carole Kingille laulamalla (You Make Me Feel Like) A Natural Woman -kappaleen niin koskettavasti, että yleisö presidentti Barack Obamaa myöden pyyhki kyyneleitään.

73-vuotias Aretha Franklin on syntynyt vuonna 1942 Tennesseessä. Hän on tunnettu soul-, r&b – ja gospel-laulaja. Franklin teki hienon roolisuorituksen The Blues Brothers -elokuvassa vuonna 1980 ja vuonna 1998 hänet nähtiin elokuvan jatko-osassa The Blues Brothers 2000. Vuonna 1987 hän sai ensimmäisenä naispuolisena musiikin edustajana nimensä Rock and Roll Hall of Fameen. Franklin on voittanut urallaan 20 Grammy-palkintoa ja hänelle on kertynyt myös 20 listaykköstä Billboard top 100 -listassa. Tammikuussa 2009 Aretha Franklin esiintyi Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman virkaanastujaisissa.

Aretha Franklin on ollut esikuva monille muille artisteille. Viisi vuotta sitten hänelle tehtiin leikkaus, jonka syytä ei ole virallisesti kerrottu julkisuuteen. Lähde kuitenkin paljasti Detroitin WJBK Fox 2 -radioasemalle Franklinin sairastaneen haimasyöpää, joka saatiin poistettua. Artistille luvattiin tuolloin vain alle vuosi elinaikaa, koska haimasyövän parantumisprosentti on 5 – 10 prosenttia. Nyt leikkauksesta on viisi vuotta ja tähti on yhä elossa.