Näin aasista tehdään vuoristossa ambulanssi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Walesilainen hyväntekeväisyyssäätiö SaddleAid on tehnyt joulun alla erikoisen lahjoituksen Afrikkaan. Säätiö on lähettänyt köyhiin afrikkalaiskyliin satuloita, jotka mahdollistavat aasien hyödyntämisen eräänlaisina ambulansseina.

Erikoisrakenteinen satula on tarkoitettu ensisijaisesti sitä varten, että synnyttävät äidit voidaan turvallisesti kuljettaa aasin selässä sairaalaan. Satula tuo turvaa myös muille potilaille. Mirror-lehden mukaan ensimmäiset versiot ambulanssisatulasta ovat osoittautuneet käytännöllisiksi ja niitä on testattu jo useita vuosia.

Satuloista on nyt valmistettu kehittyneempiä versioita ja niitä on toimitettu muun muassa Etiopiaan. SaddleAid-satulan ansiosta sairaalakuljetukset muuttuvat turvallisemmaksi ja potilaat, jotka ovat ambulanssien tavoittamattomissa voivat päästä hoitoon turvallisemmin aasin kyydissä.