Christopher Nolan paljasti seuraavan elokuvansa – sijoittuu toiseen maailmansotaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläissyntyinen Christopher Nolan lukeutuu tämän hetken suosituimpiin Hollywood-ohjaajiin. Miehen elokuvat kuten Inception ja The Dark Knight ovat olleet menestyksiä niin lippuluukuilla kuin arvosteluissakin. Nolanin viimeisin ohjaustyö oli vuonna 2014 ilmestynyt Interstellar.

Christopher Nolanin uutta ohjaustyötä on spekuloitu pitkään. Nyt on selvinnyt, että mies ohjaa seuraavaksi Dunkirk-nimisen sotaelokuvan. Dunkirk kertoo samannimisen ranskalaiskaupungin evakuoinnista toisessa maailmansodassa.

Elokuvan päärooleissa tullaan näkemään Kenneth Branagh, Mark Rylance ja aikaisemmin The Dark Knight Rises ja Inception -elokuvissa Nolanin kanssa työskennellyt Tom Hardy. Variety-lehden mukaan Dunkirkin kuvaukset aloitetaan toukokuussa Ranskassa.

Dunkirkin evakuointi oli yksi toisen maailmansodan alkuvaiheiden suurimmista tapahtumista. Operaation aikana yli 300.000 liittoutuneiden sotilasta saatiin turvaan saksalaisten piirittämästä kaupungista. Dunkirkin ensi-iltaa kaavaillaan toukokuulle 2017.