Olutkuorrutetut pekonit – liian helppoa ja hyvää ollakseen totta?

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä lupasi uuden vuoden alussa muuttaa elämäntapojaan terveellisemmäksi. Haluamme kuitenkin hemmotella heitä, jotka antavat itselleen luvan nautiskeluun silloin tällöin ilman kalenterin määräämää kärvistelyä. Kerromme seuraavassa, kuinka valmistat olutmarinoituja pekonisiivuja.

Sian kulkisiivut ovat verrattavissa kultaan, sillä osa meistä arvostaa pekonia eniten maailmassa. Pekonin status on niin korkealla, että sille on omistettu kokonaisia ravintoloita ja ruokaohjelmia. Pekoni on kuin kultti, jonka harras kannattajajoukko palvoo herkkuaan joka viikonloppu vähintään aamiaisella.

Thrillist-sivusto jakaa olutmarinoitujen pekonien reseptin. Levitä pekoniviipaleet uuninpellille ja paista niitä 20 minuuttia noin 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita. Valmista sillä aikaa kattilassa kuorrute, johon tulee puoli pulloa lager-olutta, 2,5 desilitraa vaahterasiirappia, kaksi ruokalusikallista mustapippuria ja yksi teelusikallinen suolaa.

Keitä marinadia kasaan keskilämmöllä noin 20 minuutin ajan. Ota valmiit pekonit pois uunista ja sivele kuorrute sudilla viipaleiden päälle. Pane marinadia paksu ja tuhti kerros ja paista pekonit uunissa vielä 8-10 minuutin ajan. Kun pekonisiivujen pinta on karamellisoitunut, nosta viipaleet huoneenlämpöön jäähtymään. Odota, että kuorrute jähmettyy ja herkut ovat valmiita tarjoiltavaksi.