10 huippuvinkkiä – näin matkustat halvemmalla

Matkailu · Annika Kela

Lentojen ja majoituskohteiden vertailemiseen erikoistunut matkailusivusto Skyscanner on laatinut listan lentomatkustamista koskevista säästövinkeistä. Näitä ohjeita noudattamalla matkailija säästää sievoisen summan rahaa lomaansa varatessa.

Mitä joustavampi ja seikkailunhaluisempi matkailija on, sitä enemmän lentomatkojen hinnoissa on pelivaraa. Näillä vinkeillä lentäminen tulee edullisemmaksi ja rahaa jää enemmän tuhlattavaksi lomakohteessa tai vaikkapa laitettavaksi säästöön seuraavaa reissua varten.

1. Matkusta halvimpaan ajankohtaan

Netistä on helppo löytää tietoa siitä, koska lentojen hinnat ovat alhaisimmillaan. Saatat joutua vertailemaan lomakohteesi lentoja eri kuukausien, viikkojen ja vuorokauden aikojen mukaan, mutta kun löydät halvimman ajankohdan varaa lento ja säästät selvää rahaa.

2. Matkusta sinne, minne halvimmalla pääsee

Useiden matkanhakupalveluiden nettisivuilla on mahdollista hakea halvimpia lentoja määrittelemättä määränpäätä. Voit etsiä halvinta lentoa ajankohdalle, jolloin olet lomalla. Saatat yllättyä siitä, minne halvin lento vie sinut lomalle.

3. Matkusta lomasesonkien ulkopuolella

Matkustaminen sesonkiaikoina saattaa tulla kalliiksi. Yksi esimerkki suositusta matkustusajankohdasta on esimerkiksi joulu ja pääsiäinen. Kun matkoille on paljon kysyntää, ovat hinnatki myös sen mukaiset. Säästät rahaa, jos matkustat hiljaisempina matkustuskausina.

4. Suosi epäsuoria lentoja

Suorat lennot lomakohteisiin ovat yleensä kalliimpia kuin lennot välilaskuilla. Monet matkustajista maksavat lennosta enemmän, jotta he olisivat kohteessa nopeammin. Mikäli olet valmis joustamaan lentoajassa ja välilaskuissa saatat säästää jopa puolet lennon hinnassa.

5. Osta halvin meno-paluulippu

Useiden matkanhakupalveluiden sivuilla on mahdollista vertailla meno-paluulentoja eri lentoyhtiöiden välillä. Skyscannerin sivuilla flexible-vaihtoehdon valitseminen lentohaussa mahdollistaa sen, että tulokset näyttävät halvimmat vaihtoehdot meno- ja paluumatkalle, vaikka lennot järjestettäisiinkin eri lentoyhtiöillä.

6. Varaa lentokenttäpysäköinti etukäteen

Jos jätät autosi lentokentän parkkihalliin loman ajaksi, tutustu hintoihin etukäteen. Jos pysäköinnin varaa netin kautta ajoissa, voi säästää muutaman euron. Kannattaa myös käyttää hyödyksi kaikki mahdolliset tarjoukset pysäköintiä koskien.

7. Matkusta edullisemmin vaihtoehtoiselle lähilentokentälle

Monissa suurkaupungeissa on useita lentokenttiä ja lähikenttiä, jonne lentäminen tulee halvemmaksi. Ota eri lentokenttävaihtoehdot huomioon varatessa lentoa määränpäähän.

8. Syö hyvin ennen lentoa

Lennolla tarjoiltavat ateriat sisältyvät yhä harvemmin lennon hintaan, etenkin jos kyseessä on lyhyt lento. Kun matkustaja on syönyt hyvin ennen lentämistä, ei rahaa kulu lentoaterioiden ostamiseen.

9. Matkusta kevyesti ja säästät matkatavaramaksuissa

Useiden halpalentoyhtiöiden käytäntönä on se, että lennon hintaan sisältyy ainoastaan käsimatkatavarat. Ylimääräisestä laukusta saattaa joutua maksamaan saman verran kuin itse lennosta. Säästät rahaa, jos matkustat kevyesti etkä tuhlaa rahaa kalliisiin matkatavaramaksuihin.

10. Punnitse matkalaukkusi ennen kentälle lähtöä

Lentoyhtiöt ovat nykyään erittäin tarkkoja laukkujen painorajoista ja ylimääräisestä kilosta saattaa joutua maksamaan kymmeniä euroja. Punnitse laukkusi ennen lentokentälle lähtöä, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin. Suosi tarvittaessa kerrospukeutumista välttääksesi ylimääräiset kilot.