109-vuotias: Viski on pitkän iän salaisuus!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen Grace Jones juhli viime syksynä 109-vuotissyntymäpäiväänsä. Kuningatar Elisabet II:lla on tapana lähettää kaikille maan yli satavuotiaille syntymäpäiväkortti. Jones sai jo yhdeksännen onnentoivotuksen kuninkaalliselta.

BBC kävi haastattelemassa hyväkuntoista tervaskantoa ja uteli, mikä on naisen pitkän iän salaisuus. Jones ei epäillyt hetkeäkään vastatessaan, että vaikka hän ei käytäkään alkoholia, nauttii hän joka ilta muutaman tilkan viskiä. Hän tuntee olonsa kuusikymppiseksi.

Nainen ei kärsi korkeasta ja arvostetusta iästä huolimatta kivuista tai säryistä. Hänellä on hyvä ruokahalu ja elämänilo. Grace Jones paljastaa, että kuuloelimet eivät kuitenkaan ole pysyneet yhtä vetreässä kunnossa kuin muu vartalo, ja siksi hän ei kuule ihan kaikkea. Väliäkö sillä, jos viski maistuu ja olo on nuori.