Oculus Rift viimein myyntiin – hinta ei sovi kevyelle kukkarolle

Digi · Tim Isokivi

Oculus Rift -virtuaalikypärä on tehnyt tuloaan jo muutaman vuoden ajan, mutta toistaiseksi laitetta on saatu vielä odotella kauppojen hyllyille. Nyt Oculus VR on kuitenkin viimein ilmoittanut aloittavansa kypärien ilmestyvän markkinoille 28. maaliskuuta.

Yhtiö on aloittanut verkossa virtuaalikypärien ennakkotilausten vastaanottamisen. Monet ovat kuitenkin yllättyneet Oculus Riftin kovasta hinnasta, ja ilmaisseet kritiikkinsä asiasta sosiaalisessa mediassa. Laitteesta luvattiin nimittäin alun perin peruskuluttajien lompakolle sopivaa virtuaalikypärää.

Ennakkotilatessa Oculus Rift maksaa 599 dollaria, eli hieman alle 560 euroa. Lisäksi laite vaatii Polygon-sivuston mukaan varsin tehokkaan PC:n onnistuneen virtuaalikokemuksen takaamiseksi. Ennakkotilaajat saavat laitteen mukana Lucky’s Tale ja Eve: Valkyrie -pelit.

Oculus VR -yhtiön perustaja Palmer Luckey on sittemmin kommentoinut laitteen suolaista hintaa Twitterissä. Miehen mukaan laadukkaan virtuaalikypärän hintaa ei voi enää tiputtaa nykyisestään, eikä yhtiö tee juurikaan rahaa Oculus Rift -kypärillä.