Ravintolat istuttavat rumat asiakkaat peräpöytiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ravintolassa säännöllisesti käyvä on voinut epäillä, että tietynlaiset asiakkaat istutetaan aina näkyvemmille asiakaspaikoille kuin toiset. Nyt Tricks of the Restaurant Trade -ohjelma paljasti kokeilullaan, että tämä pitää todellisuudessa paikkansa.

Telegraph-lehden mukaan ohjelman tekemässä ravintolakokeilussa kävi ilmi, että kauniit ihmiset ohjataan ravintolassa aina pöytiin, jotka ovat lähellä ikkunaa tai ulko-ovea. Epäviehättävämmät henkilöt saivat pöydän aina ravintolan perältä jos ollenkaan.

Kokeilussa mallit vierailivat Lontoossa kolmessa suositussa ravintolassa. He saivat hyvää kohtelua ja pöydän aina ikkunan vierestä tai muuten näkyvältä paikalta. Tämän jälkeen kasvoissa olevista kasvaimista kärsivä näyttelijä Adam Pearson laitettiin vierailemaan samoissa ravintoloissa. Hän sai pöydän ravintolan perältä, ja osassa ravintoloista Pearson käännytettiin ovelta pois tilan puutteen vuoksi.

Kokki Simon Rimmer kertoo, että tällä metodilla ravintolat yrittävät houkutella enemmän asiakkaita sisään ravintolaan ja tehdä näin ollen myös enemmän rahaa. Ravintoloilla on aina niin sanotut kultaiset pöydät kauniimpia asiakkaita varten, koska he uskovat viehättävien ruokailijoiden tuovan ravintolaan lisää asiakkaita.