Jahtihämähäkki lensi Australiasta Uuteen-Seelantiin – kiinni viime hetkellä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lentokentän turvatarkastajat ovat onnistuneet ottamaan kiinni myrkyllisen jahtihämähäkin Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa. Valtava hämähäkki oli piiloutunut matkustajan matkatavaroihin ja se oli onnistunut pääsemään Australiasta lähteneelle lennolle kenenkään huomaamatta.

Uuden-Seelannin rajalla hämähäkki jäi lopulta turvatarkastajien haaviin. Turvatarkastajien mukaan hämähäkkiä ei voi vapauttaa, sillä se on turvallisuusriski. Hämähäkki saattaa kantaa mukanaan loisia tai tauteja, jotka voivat olla uhka Uudessa-Seelannissa eläville eläimille tai luonnolle.

Stuff New Zealand -sivuston mukaan hämähäkki oli livahtanut matkustajan telttavarusteisiin. Australialainen matkustaja oli kiitollinen turvatarkastajille, että he löysivät salamatkustajan eikä se päässyt yllättämään häntä.