Mies puhuu unissaan – vaimo tallentaa öiset keskustelut

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset prosessoivat nukkuessaan edellisen päivän tapahtumia, muistoja ja kaikkia uusia opittuja asioita. Osa ihmisistä kuluttaa hetken yöstään myös siihen, että jutustelee unissaan mukavia kumppanilleen.

Eräs vaimo on alkanut tallentamaan hänen miehensä aloittamat öiset keskustelut viesteihin, jotka hän lähettää miehelleen.

Mies on julkaissut verkossa kuvat tekstiviesteistä, jotka hänen vaimonsa on lähettänyt. Viesteissä näkyy pariskunnan öiset keskustelut, jotka mies on aloittanut puhuessaan unissaan. Kuten tavallista, keskustelut ovat melko päättömiä eikä niiden perusteella voi sanoa, millaista unta nukkuja on nähnyt.

Unissa puhuminen on unihäiriö, joka voi johtua uniapneasta tai narkolepsiasta, minkä lisäksi se voi olla seuraus runsaasta kahvinjuonnista tai joistain lääkkeistä. Osa ihmisistä voi mumista unissaan, puhua selkeästi ja vastailla kysymyksiin tai jopa laulaa. Tässä tapauksessa mies jopa herättää vaimon kysymyksillään, joista nainen saa useimmiten selvääkin.

I talk in my sleep and my wife messages me what I say.