Historian tunnetuimmasta takapuolesta elokuva – Beyonce pääroolin?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Poptähti Beyonce on saanut kohun aikaan ilmoittamalla, että hän aikoo käsikirjoittaa ja näytellä pääosaa elokuvassa, joka kertoo eteläafrikkalaisen Saartjie Baartmanin elämästä. Baartman on yksi Etelä-Afrikan historian kuuluisimmista naishenkilöistä.

Saartjien elämä oli traagisia käänteitä täynnä. Baartman riistettiin hänen perheeltään ja hänet vietiin Englantiin, jotta hän voisi työskennellä viihdebisneksessä. Saartjie oli osa friikkisirkus-kiertuetta, sillä häntä pidettiin epänormaalina suuren takapuolensa takia.

Daily Mail -lehden mukaan Baartman kiersi Eurooppaa sirkuksen mukana yli 200 vuotta sitten. Poptähti Beyonce on ollut kiinnostunut Saartjien tarinasta ja hän haluaa näytellä elokuvassa Baartmania. Eteläafrikkalaiset ovat raivostuneet tähden suunnitelmista, sillä heidän mukaansa Beyonce on sopimaton rooliin. Jää nähtäväksi tuleeko Saartjien elämästä kertova Hollywood-elokuva näkemään päivänvaloa.