Tärkeät vinkit yksin matkailevalle: Unohda Facebook ja tutustu paikallisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksin matkustaminen voi olla samaan aikaan opettavaista ja avartavaa. Kun pakkaa laukun ja lähtee reissuun itsenäisesti, tutustuu helpommin uusiin ihmisiin ja samalla saa sanella oman reissuaikataulun viimeisintä minuuttia myöten. Nyt on listattu yksin matkustavien vinkkilista.

Moni tietää sen tunteen, kun löytää edulliset lennot unelmien matkakohteeseen, mutta ei saa houkuteltua ketään kaveria mukaan reissuun. Tällöin kannattaa lähteä yksin. Thrillist-sivusto listasi vinkkejä, joiden avulla yksin matkaan lähtevä voi ottaa enemmän irti lomastaan.

Ensinnäkin jokaisen itsenäisesti reissaavan kannattaa unohtaa sosiaalisessa mediassa roikkuminen. Mitä hyötyä on matkustaa kauas ja katsella tuttuja kasvoja päivät päästään? Totuus on myös se, että harvaa oikeasti enää kiinnostaa toistensa reissupäivitykset.

Matkakohteesta kannattaa kysellä etukäteen ystäviltä, sillä mikäli heillä on paikan päällä tuttuja, kannattaa paikallisiin ottaa yhteyttä. Yleensä paikalliset ja tuttujen tutut tarjoavat parhaimmat matkakokemukset ulkomaalaisille. Reissumiehen tai -naisen kannattaa myös ymmärtää kohteeseen saavuttuaan, että ensimmäisenä heitä vastaan kävelevä henkilö ei välttämättä ole oikea tyyppi kertomaan matkakohteesta.

Mikäli elää sinkkuna, kannattaa tsekata paikallisen Tinderin tarjonta. Tämä ei välttämättä tarkoita kaukosuhteen aloittamista, vaan yksinkertaisesti paikallisiin ihmisiin tutustumista. Matkoilla ei kannata luottaa kaikkiin tapaamiinsa henkilöihin, ja omasta elämästä on sallittua kertoa valkoisia valehita. Useimmiten esimerkiksi baarissa käy niin, että samoja henkilöitä ei tapaa enää koskaan uudestaan.

Yksin matkustavan kannattaa istua ravintoloissa aina pöytään, joissa on enemmän porukkaa. Pystybaarissa voi puolestaan tutustua baarimikkoon, sillä he ovat yleensä alueensa parhaimpia asiantuntijoita – ainakin yöelämän suhteen. Lisäksi oma aikataulu on hyvä pitää joustavana, jotta yllättävät tapahtumat eivät sotke suunnitelmia stressiksi asti.