Aurinkovoimalla toimiva grilli markkinoille!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Teknologia kehittyy jatkuvasti, minkä vuoksi uusia keksintöjä odotetaan myös muualle kuin tietotekniikkaan. Nyt grillaaminen laitetaan kokonaan uusiksi uuden aurinkoenergialla toimivan GoSun Grill -grillin ansiosta.

Auringon säteilystä saatavalla energialla toimiva GoSun Grill -grilli julkaistiin Las Vegasissa järjestetyillä teknologian CES 2016 -messuilla. Ympäristöystävällinen grilli kypsentää ruoan ilman sähköä ja kaasua käyttäen pelkästään aurinkoenergiaa energian lähteenä.

Grillin pyöreä muotoilu varmistaa, että grilli pystyy keräämään säteilyä muualtakin kuin suoraan ylhäältä, minkä vuoksi se toimii myös pilvisellä säällä ja jopa lumessa. Grilli kuumenee 290 asteeseen valon määrästä riippuen 10 – 20 minuutin kuluessa. Grillissä pystyy valmistamaan ruokaa noin kahdeksalle ihmiselle kerrallaan joko paistaen, keittäen tai lämmittäen.