Huolestuttava näky rannalla: Tuhansia kuolleita meritähtiä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian rannikolla sijaitsevalla Moretonin saarella vieraillut matkaopas Rhett Ericsen-Miller kohtasi rannalla odottamattoman näyn. Hietikolle oli huuhtoutunut merestä tuhansia kuolleita meritähtiä.

Miehen seurassa olleet turistit kauhistelivat myös meritähtien joukkokuolemaa. Opas on julkaissut rannalta kuvatun videon Facebookissa. Ihmiset ovat olleet näystä kauhuissaan, sillä kukaan ei ole osannut selittää sitä, mikä oli aiheuttanut meritähtien kuoleman.

Brisbane Times -lehden mukaan tragedialle on löydetty kaksi mahdollista selitystä. Toisen selityksen mukaan kuolema olisi johtunut sääolosuhteiden muutoksesta. Myskysäällä rannalle oli huuhtoutunut kylmää vettä ja nopea lämpötilanmuutos oli koitunut meritähtien kohtaloksi.

Toinen mahdollinen selitys kuolemille on saastunut merivesi. Rannan tuntumaan haaksirikkoutuneen hylyn nimittäin uskottiin sisältävän asbestia. Tutkijat ovat irroittaneet hylystä palasia tutkimuksia varten. Tutkijat pahoin pelkäävät, että meritähdet ovat kuolleet rannalle huuhtoutuneen asbestin takia. Paloista saatavat tulokset todennäköisesti ratkaisevat kuolleiden meritähtien mysteerin.

A Tragic, yet beautiful mystery

Julkaissut Rhett Ericsen-Miller 22. marraskuuta 2015