Facebook ja Twitter saivat haastajaan – nyt tulee Peach!

Digi · Tim Isokivi

Viime viikon perjantaina toimintasa aloittanut uusi some-sovellus Peach on jo muutaman päivän aikana noussut yhdeksi verkon kuumimmista puheenaiheista. Palvelusta on ehditty povata jo Facebookin ja Twitterin haastajaa.

Peachissa voi Facebookin tapaan jakaa muun muassa tekstiä, kuvia ja kuuntelemaansa musiikkia. Tämä tapahtuu kuitenkin kirjoitettavien komentojen, ”taikasanojen” avulla. Esimerkiksi here-komento jakaa automaattisesti käyttäjän sijainnin ja shout-komennolla voi kertoa jotain isoin kirjaimin.

Peach
Peach

Mukana on myös ominaisuuksia, joita Facebookissa tai Twitterissä ei ole. Song-komento tunnistaa, mitä musiikkia käyttäjä kuuntelee ja jakaa hänen kavereilleen Spotify tai Apple Music -linkin kappaleeseen. Käyttäjät voivat myös helposti tehdä ottamistaan kuvista esimerkiksi gif-animaatioita.

Sovellusta on kuvailtu käyttäjäystävälliseksi ja helpoksi. Aika näyttää, vakiinnuttaako Peach paikkansa uutta yhteisöpalvelua janoavien keskuudessa, vai tuleeko siitä lukuisten unohdettujen some-palvelujen tapaan hetken kestävä villitys.