Kalastaja pelasti saimaannorpan hengen Varkaudessa – upea video!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomea ovat viime päivinä piinanneet paukkupakkaset etelärannikkoa myöden, ja pakkasten kanssa jopa luontokappaleet ovat joutuneet ongelmiin. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jossa nähdään miten kalastaja pelasti norpan lähes varmalta kuolemalta järven jäällä Varkaudessa.

Warkauden Lehti kertoi kuinka kalastajapariskunta pelasti jään pinnalle jääneen saimaannorpan sahaamalla sille avannon. Norppa joi Tarmo Tolvasen sille sahaamasta avannosta vettä niin ahnaasti, että se oli ollut jään päällä mahdollisesti jo parin päivän ajan. Kovin pitkään se ei olisi selvinnyt ilman ihmisen apua.

Normaalisti norppa pitää avantonsa avoimena, mutta mahdollisesti suojalumen puuttuessa sen oma avanto oli nyt päässyt jäätymään lähes kohtalokkain seurauksin. Onneksi ihmiset löysivät norpan ajoissa ja osasivat hankkia sille asiantuntevaa apua. Kovin helposti jäähän ei nimittäin saada norpan mentävää avantoa ilman asianmukaisia välineitä.