Some-kuva leviää: ”Kenguru lohdutti kuolevaa naarasta” – todellisuus aivan muuta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset tulkitsevat monet eläinten eleet suloisina, ihastuttavina tai koskettavina vaikka ne todellisuudessa olisivatkin jotakin aivan muuta. Sosiaalisessa mediassa alkoi leviämään aiemmin koskettava kuva kengurusta, joka näytti lohduttavan ja surevan kuolemaisillaan olevaa naarasta. Todellisuus kuvan takana on kuitenkin hieman erilainen.

Uroskenguru on kumartuneena naaraan ylle ja nostaa sen päätä. Kuva näyttää koskettavalta hetkeltä, jossa uros suree menehtyvää kumppania. Totuus on kuitenkin tutkijoiden mukaan hieman toisenlainen. Valokuvan ottanut Evan Switzer luuli näkyä romanttiseksi kun taas tutkija Mark Eldridge paljasti, että uros yritti paritella naaraan kanssa vielä viimeisen kerran.

Uroskengurun eturaajat ovat märät, koska uros on nuollut niitä stressaantuneena. Tutkijan mukaan uros on myös seksuaalisesti kiihottunut sen asennosta ja jäykistyneestä siittimestä päätellen. Eldridge kertoi Huffington Post -lehdelle uroksen yrittäneen saada naarasta vielä kerran tolpilleen, että uros pystyisi parittelemaan sen kanssa.

Ihmiset yrittävät liian usein tutkijan mukaan selittää eläinten käytöstä sen perusteella, miltä jokin ele tai asento ihmisen tekemänä merkitsisi. Todellisuus eleiden ja ilmeiden takana on kuitenkin usein aivan toinen, kun kyse on eläimestä.