Geologit haltioissaan: Tulivuori sylkäisi vulkaanisen munan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Havaijilla sijaitsevan Kilauean tulivuori on syössyt ulos uumenistaan pientä linnunmunaa muistuttavan vulkaanisen kiven. Tulivuoren räjähdys oli saanut aikaan reaktion, jonka seurauksena ontto, kiiltäväpintäinen kivi sai alkunsa.

Havaijilla olevat tutkijat ja geologit ovat olleet vulkaanisesta kivestä haltioissaan. Heidän mukaansa se on arvokkain löytö, jonka he ovat tehneet Halema’uma’un kraaterista. Muna on saanut nimekseen Pelen kyynel havaijilaisen tulen jumalattaren mukaan.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimukset ovat paljastaneet, että vulkaaninen kivi on ontto ja sen pinta muistuttaa mustaa lasia. Pelen kyynel on erittäin hauras. Mustaa munaa tutkineet ovat todenneet, etteivät he ole koskaan nähneet mitään vastaavaa.