Unohda aktiivisuusranneke – fiilisranneke seuraa tunnetilojasi

Digi Fitness · Tim Isokivi

Markkinoilla on nähty erilaisia urheilurannekkeita, jotka muun muassa mittaavat käyttäjän pulssia, liikuntasuoritusten tehokkuutta ja lenkkien pituutta. Nyt kuluttajille on esitelty ranneke, joka seuraa käyttäjän mielialaa ja tunnetiloja.

Feels-ranneke toimii urheilurannekeiden tapaan liittämällä sen älypuhelimeen Bluetoothin kautta. Laitteen kerrotan antavan käyttäjälle reaaliajassa tietoa hänen mielialastaan. Ihon lämpötilaa, verenpainetta ja elektrodermaalista toimintaa mittaava laite pystyy esimerkiksi ilmoittamaan, kun stressitaso on liian korkealla.

Mikäli laite havaitsee käyttäjän olevan liian stressaantunut, se voi kehoittaa käyttäjää hengittämään syvään, kuuntelemaan rahoittavaa musiikkia tai vaikkapa joogaamaan. Käyttäjät voivat Feels-rannekkeen avulla tarkkailla jälkikäteen päivittäisiä tuntemuksiaan ja sitä, miten mieliala on vaihdellut eri tunteina. Feel-rannekkeen hinnaksi tulee 200 dollaria, eli noin 180 euroa.

– Laitteesta voi olla tulevaisuudessa apua terapeuteille ja muille mielenterveyshoidon ammattilaisille, Feelsin toinen kehittelijä ja toimitusjohtaja George Eleftheriou kuvailee Mashable-sivustolle.