Tänään on vuoden masentavin päivä: ”Sininen maanantai”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maanantait saattavat välillä tuntua raskailta mukavan viikonlopun jälkeen. Arkeen palaaminen ei aina suju kivuttomasti jos harteita painaa vielä huonosti nukuttu yö ja viikonlopun univelat. Metro-lehti kertoo kyselystä, jonka mukaan 18. tammikuuta vietetään kaikkein masentavinta maanantaita.

Tänään 18. tammikuuta vietetään sinistä maanantaita. Tämä maanantai on tutkimusten mukaan koko kuluvan vuoden masentavin maanantai. Tutkimuksen mukaan sinisenä maanantaina on ollut kamalin sää, minkä lisäksi ihmisiä on painanut joulun ja uudenvuoden jälkeinen rahapula.

Tutkimuksen mukaan englantilaiset untevat itsensä myös kaikkein yksinäisimmiksi sinisenä maanantaina. Tämän huomioiden Tesco-myymälät ovat päättäneet ilahduttaa asiakkaitaan jakamalla ilmaista ruokaa iltapäivällä kahden tunnin ajan. Tesco antaa ilmaiseksi muun muassa kiivejä, omenoita, klementtiinejä ja mustikoita.