Valtava kolarisuma suomalaisrallissa – katsojat hengenvaarassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rallikilpailuissa on aina olemassa onnettomuuden vaara, ja näyttävät ulosajot kuuluvat osana ralliin. Joskus nähdään myös tilanteita, joissa yleisö on hengenvaarassa. Viikonloppuna erittäin vakava vaaratilanne nähtiin Jari-Pekka Rallissa, joka oli ennakkotutustumaton kilpailu, eli kansankielellä pimeä ralli.

Eräässä poikkeuksellisen vauhdikkaassa paikassa useat ralliautot ajoivat ulos tieltä hyvinkin rajusti. Ralliautot on varustettu asianmukaisin turvavälinein, mutta eniten kohua onkin aiheuttanut hengenvaarallisessa ulkokaarteessa kisaa seurannut yleisö. Mikä tahansa ralliautoista olisi voinut syöksyä kohtalokkain seurauksin yleisön joukkoon. Videon perusteella oli suoranainen ihme, ettei rallissa loukkaantunut katsojia.

Monien sosiaalisessa mediassa videota kommentoineiden mielestä kilpailun johto oli vastuussa yleisön asettamisesta vaaraan. Stara näytti Pata 78 Motorsport Videos -ryhmän verkossa julkaiseman videon rallin nimettömänä pysyttelevälle asiantuntijalle, joka totesi myös kuljettajien ajaneen tilanteeseen aivan liian suurella nopeudella.

– Kovaäänisimmät spekuloijat ovat niitä, jotka eivät tiedä mitä ”ennakkotutustumaton kilpailu” tarkoittaa. Eli kilpailu, jossa kuuluu ajaa niin kovaa, että pystyy pysäyttämään auton tien näkyvällä osalla. Ei se silloin ole turvapäällikön, ratamestarin eikä metsurin vika, jos auto menee metsään. Tuonkin paikan kymmenet autot selvittivät ilman mitään ongelmaa, vuosien kisakokemuksen omaava rallikuski kommentoi Staralle.

Edelleen herättää laajaa ihmetystä se, että kilpailua samassa paikassa seuranneet järjestysmiehet eivät saaneet ohjattua yleisöä pois selvästi vaarallisesta paikasta.