Erikoinen tuomio varkaalle – ei saa enää koskaan lähestyä polkupyöriä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

John Liddicoat on Britannian ensimmäinen varas, joka on saanut polkupyöräkiellon. Mies on varastanut niin paljon polkupyöriä, että pyörien lähestyminen, koskeminen tai niillä ajaminen on nyt kielletty mieheltä kokonaan osana oikeuden antamaa vankeusrangaistusta.

Liddicoat on saanut 48 tuomiota yli 142 rikoksesta, joista suurin osa on liittynyt pyörävarkauksiin. Tästä johtuen tuomari Ian Lawrie lisäsi miehen saamaan kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen kohdan, jonka mukaan mies ei saa lähestyä polkupyöriä enää koskaan.

47-vuotias Liddicoat varastaa näkemänsä pyörät niin suurella todennäköisyydellä, että oikeus on kieltänyt häntä ajamasta pyörällä tai lähestymästä pyöriä. Liddicoat ei saa myöskään omistaa pyörää ellei hän pysty todistamaan omistajuutta kaikissa tilanteissa. Liddicoat saa Metro-lehden mukaan lisäksi vielä viiden vuoden vankeusrangaistuksen jos hänet nähdään pyörän päällä.