Älykengät esiteltiin – mukana kalorilaskuri ja lämmitin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Digitsole on kehittänyt uudenlaiset älykengät, jotka tulevat myyntiin tänä syksynä. Älykengät yhdistyvät puhelimeen ladattavaan sovellukseen, ja keräävät tietoja niiden käyttäjästä ja kulutuksesta. Kengät ovat melko futuristisen näköiset, mutta niin ovat kenkien uudet ominaisuudetkin.

Älykengät aukeavat ja kiristyvät käskystä. Niissä on myös sisäänrakennettu lämmitin, joka pitää kengät lämpiminä sisältäpäin myös kylmillä säillä. Kenkien käyttöönoton yhteydessä henkilön tulee ladata puhelimeensa kenkiin kuuluva sovellus, jonka avulla hän voi nähdä erilaisia tietoja esimerkiksi siitä kuinka paljon kaloreita hän on kuluttanut päivän aikana.

Kengät analysoivat käyttäjän liikkeitä ja sitä kuinka paljon henkilö kuluttaa kaloreita päivän aikana. Kenkien patteri kestää useita päiviä ja kengät pystyy kätevästi lataamaan niiden mukana tulevan laturin avulla. Kengät tulevat myyntiin syyskuussa ja niiden hinta tulee olemaan noin 450 dollaria.