Keksijän ehdotus: ”Lentokoneisiin irroitettava matkustamo!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Keksijä Vladimir Tatarenko on julkaissut netissä videon lentokoneisiin liittyvästä suunnitelmastaan. Lyhyellä animaatiovideolla Tatarenko esittelee ideansa, jonka hän uskoo parantavan lentoturvallisuutta. Miehen ehdotus on irroitettava matkustamo.

Metro-lehden mukaan Vladimirin video on herättänyt paljon kiinnostusta ja videota on jaettu sosiaalisessa mediassa. Videolla esitellään kauhuskenaario, jossa lentokone joutuu vaaraan kesken lennon. Kun kapteeni tajuaa, että mitään ei ole tehtävissä voi hän irroittaa lentokoneesta matkustamoyksikön.

Yksikkö putoaa lentokoneesta sopivalle korkeudelle ja suuret laskuvarjot laukeavat auki. Matkustamo laskeutuu hitaasti kohti maata ja sen jälkeen pohjassa olevat turvatyynyt täyttyvät ilmalla. Vladimirin mukaan keksintö voi pelastaa matkustajien hengen. Jää nähtäväksi tekevätkö lentokoneiden valmistajat Tatarenkolle tarjouksen hänen ideastaan.