Mies oli riippuvainen merisuolasta – kuoli yliannostukseen

Ohhoh! · Annika Kela

56-vuotias englantilaismies on menehtynyt merisuolan yliannotuksen seurauksena. Hampshiressa Princess Royalin yliopistollisessa sairaalassa hoidettavana ollut potilas oli saanut sairaskohtauksen syötyään joka päivä merisuolaa.

Edesmenneen potilaan vaimo on paljastanut, että hän oli tietoinen miehensä erikoisesta riippuvuudesta ja hän yritti kaikin voimin estää miestään syömästä merisuolaa. Vaimo oli hävittänyt ja piilottanut kotoaan löytämänsä merisuolat, mutta siitä huolimatta aviomies oli saanut jostain suolaa syötäväkseen.

Daily Mail -lehden mukaan mies pelkäsi, että hän kuolee, ellei hän syö päivittäin suolaa. Lääkäreiden mukaan miehen veren natriumarvo oli 191, joka on hälyyttävän korkealla verrattuna terveelliseen tasoon, joka on 140. Suolan yliannostus aiheutti miehelle lopulta sydänkohtauksen. Lääkärit epäilevät, että pakkomielle suolaan oli yksi miehen sairastaman skitsofrenian oireista.