Pissan pidättäminen on terveydelle vaarallista

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokainen on luultavasti joskus joutunut pidättämään virtsaansa, kun vessahätä on yllättänyt väärässä paikassa. Jokaista on jossain tilanteessa varmasti muiden toimesta myös pyydetty pidättelemään vessahätää, mikä onkin tutkimuksen mukaan terveydelle melko haitallista ja aiheuttaa useita sairauksia.

Vessahätä tuntuu epämukavalta, mikä onkin merkki siitä, että se ei ole hyväksi ihmiselle. Joutuessaan säännöllisesti pidättelemään vessahätää ihminen voi kehittää itse itselleen virtsaputken tulehduksen, josta saattaa tulla uusiutuva vaiva. Virtsan pidättäminen voi myös johtaa siihen, että vessaan päästessä virtsarakko ei enää tyhjenekään kokonaan.

Minnesotan yliopiston tutkija Gerald Timm kertoi Popular Science -lehdelle, että virtsarakko on kuin lampi. Jos vesi ei valu tai vaihdu lammesta, erilaiset bakteerit alkavat muhimaan ja lisääntymään aiheuttaen tulehduksia. Tutkija myös paljastaa, etä virtsarakon räjähtäminen on tosielämässä todella harvinaista, mutta ei ennen näkemätöntä.